Mortadela wędzona i parzona - Wędzenie: Gorącym dymem przez 100-135 min. W czasie wędzenia należy przekładać kije w...
Ostatnie artykuły
-
Mortadela wędzona i parzona
-
Kiełbasa boczkowa parzona2024-03-14
Kiełbasa boczkowa parzona - Wędzenie: Gorącym dymem przez ok. 100 min. W czasie wędzenia należy przekładać kije w...
-
Parówki parzone2024-03-13
Parówki parzone - Gorącym dymem przez ok. 60 min., aż parówki nabiorą barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia...
-
Kiełbasa czosnkowa parzona2024-03-12
Kiełbasa czosnkowa parzona - wędzenie: Gorącym dymem przez 110-130 minut do barwy brązowej z odcieniem czerwonym....
-
Kiełbasa szynkowa parzona2024-03-11
Kiełbasa szynkowa parzona - Gorącym dymem przez 120-150 min. do osiągnięcia barwy jasnobrązowej z odcieniem różowym....
-
Kiełbasa wiejska małopolska2024-03-11
Kiełbasa wiejska małopolska - Ja wędziłem w wędzarni beczkowej bez termometru (nie posiadam) ale spróbuje opisać....
-
Kiełbasa cieszyńska2024-03-11
Kiełbasa cieszyńska - Kiełbasę wędzić krótko w gorącym dymie, tak aby się lekko podpiekła. Po uwędzeniu włożyć do...
-
Kiełbasa kminkowa parzona2024-03-07
Kiełbasa kminkowa parzona - Gorącym dymem przez 90-120 min. do barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia należy...
-
Kiełbasa śląska parzona2024-03-07
Kiełbasa śląska parzona - Gorącym dymem przez 100-120 min do barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia należy przekładać...
-
Kiełbasa Marcina2024-03-07
Kiełbasa Marcina - 3 godz. w zimnym dymie, 2 godz. w ciepłym i 0,5 godz. w gorącym. Dzięki sporej zawartości tłuszczu...