Olcha oraz świerk od lat cieszą się dużą popularnością wśród producentów i miłośników wędzarni ogrodowych. Oba...
W domowej wędzarni możemy samodzielnie przygotować ryby, wyroby z wieprzowiny, dziczyzny, wołowiny, czy mięso z kurczaka i sery.
W domowej wędzarni możemy samodzielnie przygotować ryby, wyroby z wieprzowiny, dziczyzny, wołowiny, czy mięso z kurczaka i sery.
Dym wędzarniczy przedłuża przydatność produktów mięsnych do spożycia, ponieważ zawarte w nim składniki chemiczne uodparniają wędzonki na procesy jełczenia oksydacyjnego.
Przenośną wędzarnię ogrodową możemy postawić niemal wszędzie. Jednak trzeba pamiętać o mądrym postawieniu wędzarni, szczególnie murowanej.
Bez względu na to, czy wędzimy na gorąco, czy na zimno, zawsze musimy kontrolować temperaturę w wędzarni przydomowej i nad nią panować.
Lipiec, czas wypoczynku i realizacji urlopowych planów. Jedni remontują mieszkania, drudzy wyjeżdżają na wczasy, a my spełniamy wędkarskie marzenia.
Czy byliście kiedyś w sytuacji kiedy po kolejnej próbie uwędzenia okazało się, że nasza domowa wędzonka nie nadaje się do zjedzenia? Kolor nie ten, zapach jeszcze gorszy, za sucha, za wilgotna, przypalona, a w środku surowa lub co gorsza o konsystencji podeszwy… co zawiodło?
Mamy nadzieje, że po ostatnim blogu Wasze wędzonki mają się co raz lepiej. Tak jak zapowiadaliśmy, kontynuujemy wpis, by pomóc Wam zostać guru wśród ”zadymiaczy”.
Problem kwaśnych wyborów dotyka nie tylko Nas prywatnie, ale w dużej mierze także przedsiębiorstw zajmujących się masową produkcją wędzonek.
W ostatni weekend ponownie pobiliśmy nasz rekord i tym razem przynętę chwycił niemały okaz.
Kto nie słyszał o wędzonej makreli? Biorąc pod uwagę, że znajduje się w każdym supermarkecie i statystycznie jest najczęściej spożywaną rybą wędzona w naszym kraju, to niemożliwe by ktokolwiek nie wiedział jak smakuje lub nie rozpoznał tej złotej skórki.