Bez względu na wybraną metodę solenia, na sucho czy mokro, ryby należy później dokładnie wypłukać i osuszyć w...
Brak wyników wyszukiwania
Spróbuj użyć innych słów, które opisują to, czego szukasz.
Bez względu na wybraną metodę solenia, na sucho czy mokro, ryby należy później dokładnie wypłukać i osuszyć w...
Solenie żywności należy do najstarszych metod jej utrwalania i również dziś jest dość powszechnie stosowane. Sól jest...
Peklowanie to proces technologiczny polegający na działaniu solanki lub mieszanki peklującej na mięso. Jego efektem...
Sól i saletrę dokładnie wymieszać z przyprawami i natrzeć polędwicę ze wszystkich stron. Natarte mięso włożyć do...
Schab oczyścić dokładnie z kości. Najlepiej pokroić mięso w poprzek. Gorczycę i listki laurowe utłuc w moździerzu.
Wodę zagotować i wsypać wszystkie składniki zaprawy peklującej oprócz soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem...
Boczek oczyścić i wykroić kości. Płaty boczku pokroić w prostokąty (15 na 30 cm). Majeranek i estragon przetrzeć...
Mięso natrzeć solą, saletrą i przyprawami utłuczonymi w moździerzu. Włożyć do kamiennego naczynia, przykryć...
Różnice klimatyczne między poszczególnymi krajami czy regionami wpłynęły decydująco na metody wędzenia. Dodatkowo...
Od wieków najlepszymi metodami utrwalania mięsa były solenie, wędzenie i suszenie. I choć nie wiadomo, skąd dokładnie...
Spróbuj użyć innych słów, które opisują to, czego szukasz.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką Prywatności tego sklepu oraz użyciem plików Cookie.