Ostatnie artykuły

Ostatnie artykuły

  • Mortadela wędzona i parzona
    Mortadela wędzona i parzona

    Mortadela wędzona i parzona - Wędzenie: Gorącym dymem przez 100-135 min. W czasie wędzenia należy przekładać kije w wędzarni. Parzenie: W temp. 72-75 st.C przez 90-120 min do osiągnięcia temp. 68-72 st. C wewnątrz kiełbas.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa boczkowa parzona
    Kiełbasa boczkowa parzona

    Kiełbasa boczkowa parzona - Wędzenie: Gorącym dymem przez ok. 100 min. W czasie wędzenia należy przekładać kije w wędzarni. Parzenie: W temp. 72-75 st. C przez ok. 80 min. do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 68-70 st. C.

    Czytaj więcej...
  • Parówki parzone
    Parówki parzone

    Parówki parzone - Gorącym dymem przez ok. 60 min., aż parówki nabiorą barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia pamiętajmy o przekładaniu kijów w wędzarni.

    Czytaj więcej...
  •  Kiełbasa czosnkowa parzona
    Kiełbasa czosnkowa parzona

    Kiełbasa czosnkowa parzona - wędzenie: Gorącym dymem przez 110-130 minut do barwy brązowej z odcieniem czerwonym. Należy pamiętać, by podczas wędzenia przekładać kije i by kiełbasy nie dotykały ścianek wędzarni ani siebie nawzajem.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa szynkowa parzona
    Kiełbasa szynkowa parzona

    Kiełbasa szynkowa parzona - Gorącym dymem przez 120-150 min. do osiągnięcia barwy jasnobrązowej z odcieniem różowym. W czasie wędzenia przekładamy drążki.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa wiejska małopolska
    Kiełbasa wiejska małopolska

    Kiełbasa wiejska małopolska - Ja wędziłem w wędzarni beczkowej bez termometru (nie posiadam) ale spróbuje opisać. Cały proces wędzenia trwa ok. 4 godzin.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa cieszyńska
    Kiełbasa cieszyńska

    Kiełbasa cieszyńska - Kiełbasę wędzić krótko w gorącym dymie, tak aby się lekko podpiekła. Po uwędzeniu włożyć do garnka z wrzącą wodą i ogrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, przez ok. 1/2 godziny. Po ugotowaniu wyjąć, usunąć z powierzchni tłuszcz i przechowywać na wisząco w bardzo chłodnym miejscu.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa kminkowa parzona
    Kiełbasa kminkowa parzona

    Kiełbasa kminkowa parzona - Gorącym dymem przez 90-120 min. do barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia należy przekładać kije w wędzarni.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa śląska parzona
    Kiełbasa śląska parzona

    Kiełbasa śląska parzona - Gorącym dymem przez 100-120 min do barwy jasnobrązowej. W czasie wędzenia należy przekładać kije w wędzarni.

    Czytaj więcej...
  • Kiełbasa Marcina
    Kiełbasa Marcina

    Kiełbasa Marcina - 3 godz. w zimnym dymie, 2 godz. w ciepłym i 0,5 godz. w gorącym. Dzięki sporej zawartości tłuszczu nie jest taka twarda. Nie ma żadnej plamki, a w środku jest ciemnoczerwona.

    Czytaj więcej...
Showing 1 to 10 of 145 (15 Pages)